Termékek:
Pantone
Tulajdonságok:
- Pantone Formula Guide (Coated/Uncoated)
PANTONE Formula Guide-on találjuk azokat a színeket, amiket a szakma "PANTONE színeknek" nevez. A PANTONE cég kifejlesztett néhány alapszínt, amelyeket egymással keverve több mint ezer direkt színt állíthatunk elő. A nagyobb cégek általában ezt használják, akiknek a logójának és más grafikáinak a világon mindenhol pontosan ugyanolyan színűnek kell lennie. A PANTONE Color Formula Guide direkt színeit CMYK színekkel csak közelítőleg lehet kikeverni. A PANTONE Color Formula Guide két fajtája létezik: a Printer Edition, ami a mázolt (coated) és a mázolatlan (uncoated) színeket tartalmazza, és a Designer Edition, ami a mázolt és mázolatlan mellett a matt színeket is tartalmazza. Számozás A PANTONE Color Formula Guide számozása a következő: mázolt: PANTONE 123 C mázolatlan: PANTONE 123 U matt: PANTONE 123 M


- Pantone Formula Guide (Coated/Uncoated/Matt)

- PANTONE 4-color Process Guide EURO (Coated/Uncoated)

(korábban PANTONE Process Color Guide)
A process színek azok, amelyeket CMYK színekből lehet kikeverni. Így a PANTONE 4-color Process Guide-on minden színminta alatt láthatjuk a CMYK százalékos értékét. A színek 5-15%-onként kerültek felsorolásra, így ezzel a skálával a teljes CMYK színrendszert lefedhetjük (a guide több mint 3000 színt tartalmaz). PANTONE 4-color Process Guide-ból is létezik mázolt (coated) és mázolatlan (uncoated) változat. VIGYÁZAT! Az Európában használatos process színek különböznek az amerikaiaktól, ezért külön skála kapható az európai színekre, ez a PANTONE 4-color Process Guide (Euro) Számozás mázolt: PANTONE DS 49-1 C mázolatlan: PANTONE DS 49-1 U mázolt (euro): PANTONE DE 49-1 C mázolatlan (euro): PANTONE DE 49-1 U VIGYÁZAT! Az Euro változatban a jelölésnél az E betű korábban máshol volt: korábbi mázolt (euro): PANTONE DS 49-1 CE korábbi mázolatlan (euro): PANTONE DS 49-1 UE


- PANTONE Color Bridge (Coated)
(korábban: Solid to Process)
A PANTONE Color Bridge a teljes megoldás a nyomdai előkészítésben, hiszen átjárási lehetőséget ad a direkt, a CMYK és az RGB színek között. Így garantáltan ugyanazt a színt biztosíthatjuk direkt nyomtatásban, CMYK-s újsághirdetésben és az interneten. A PANTONE Color Bridge skálán egyszerre láthatjuk, hogy az adott PANTONE direkt szín hogyan néz ki, milyen számmal rendelkezik, ezt hogyan tudjuk PANTONE direkt és CMYK festékekkel kikeverni, hogyan fog kinézni a CMYK változata, és mindennek mi az RGB kódja, vagyis monitoron melyik színt kell használnunk. VIGYÁZAT! Az Európában használatos process színek különböznek az amerikaiaktól, ezért külön skála kapható az európai színekre, ez a PANTONE Color Bridge (Euro) Számozás: A számozás megegyezik a PANTONE Color Formula Guide számozásával azzal a különbséggel, hogy a direkt szín CMYK változatának is van saját száma az egyértelmű azonosításra. Így: mázolt direkt: PANTONE 123 C ehhez tartozó mázolt CMYK: PANTONE 123 PC ehhez tartozó mázolt CMYK (euro): PANTONE 123 EC Emellett megtaláljuk ugyanennek a színnek az RGB kódját és a HTML hexadecimális kódját is, így akár egy weboldalról levett színnek is megkereshetjük a PANTONE párját.

- PANTONE GOE GUIDE
A Pantone Goe egy új rendszer, ami a színezetet (azaz a cromát) veszi alapul. Nemcsak, hogy a skála több színt tartalmaz, mint korábban (2058 a korábbi 1114 helyett), de teljesen új módszerrel lett összeállítva., így sokkal átláthatóbb és könnyebben kezelhető skálát kaptunk.
A Pantone Goe 10 alapszínből lett kikeverve, ami mellé egy új Pantone Clear nevezetű festék is került. A Pantone Clear a lakhoz hasonlítható. Azáltal, hogy ezt a festékbe keverjük, a pasztell színek sokkal telítettebbek lehetnek, nem befolyásolja a nyomathordozó a színt annyira, mint korábban.
Nemcsak hogy új keverési technológiákat használ a Pantone, hanem a skálában is átrendezte a színek sorrendjét. Ezáltal sokkal könnyebben találjuk meg a keresett színt, és kereshetünk hasonlóakat.
Az új színezet alapú sorrendben 165 telített színt találunk, amit az első szám jelez. Ezek a színcsoportok.
Minden csoporton belül több lapot találhatunk, és laponként 7 színt. A második szám fogja jelölni a lapot, a harmadik pedig azt, hól helyezkedik el a lapon. Minden lapon ugyan annak a színnek a világosabb és sötétebb árnyalati találhatóak, amelyek a Pantone Clear és a Pantone Neutral Black festékekkel lettek beállítva. Az első szín a legvilágosabb (pl. 5-1-1), míg az utolsó a legsöttebb (5-5-7). A legtelítettebb szín pedig az első lap alján található (pl. 5-1-7), ami adja az alapot az összes többi színnek ebbe a csoportba.

- PANTONE Metallic Guide
(Coated)
Ha látványos, fémes, csillámló színeket szeretnénk használni, ahhoz az úgynevezett "metál" festékeket érdemes alkalmaznunk. A PANTONE természetesen ehhez is kialakított egy színskálát, amely 301 fémes színt tartalmaz, és azt, hogyan tudjuk ezeket kikeverni. Már nem kell találgatni, ha a megrendelő "metál-kék", "metál-narancs" és hasonló színeket mond, hiszen így egyértelműen beazonosíthatóak. A PANTONE Metallic Guide skálából csak mázolt (coated) kapható. Választható, hogy könyv alakú chipset, vagy pedig guide formájú chipset szeretne vásárolni. Számozás A PANTONE Metallic Guide számozása a PANTONE Color Formula Guide számozás folytatása. A metál színek számozása 871-nél kezdődik: mázolt: PANTONE 871 C

- PANTONE Pastel Color Formula Guide
(Coated/Uncoated)
A PANTONE solid színek listája tovább bővült a halvány pasztellszínekkel. A PANTONE Pastel COLOR Formula Guide összesen 154 színt tartalmaz a kellemes színhatás eléréséhez. A PANTONE Pastel COLOR Formula Guide mázolt (coated) és mázolatlan (uncoated) formában is kapható. Számozás A PANTONE Pastel COLOR Formula Guide számozása a PANTONE Color Formula Guide számozás folytatása. A pasztellszínek számozása 9140-nél kezdődik mázolt: PANTONE 9149 C mázolatlan: PANTONE 9149 U

- PANTONE Tints
4 skála (Coated/Uncoated)
Hogyan is néz ki egy PANTONE szín nyomtatásban? Ebben segít a PANTONE Tints, ami 559 oldalon a mázolt (coated), és újabb 559 oldalon a mázolatlan (uncoated) színeket tartalmazza a megszokott PANTONE solid színekből. Ami miatt mégis különleges ez a skála az az, hogy minden oldalon csak két szín van, de azok 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80% kitöltéssel, és árnyalatos képes változatban. Emellett megtaláljuk az adott színnel írt szöveget, és a színre írt fekete és fehér szöveget is. Így már tervezéskor láthatjuk, hogy milyen nyomtatási megjelenésre számíthatunk. Számozás Számozásban teljes egészében megegyezik a PANTONE Color Formula Guide számozásával.

PANTONE CHIPS SKÁLÁK


- PANTONE Solid Color Chips
(Coated/Uncoated)
A PANTONE Solid Color Chips a PANTONE Color Formula Guide-hoz hasonlóan a PANTONE direkt színeket tartalmazza, de nem legyező, hanem könyv formában. Szintén két változata létezik: a Solid Color Chips C+U és a Solid Color Chips C+U+M. Számozás Számozásban teljesen megegyezik a PANTONE Color Formula Guide számozásával.

- PANTONE Solid Color Chips
(Coated/Uncoates/Matt)


- PANTONE Metalic Chips
(Coated)
- PANTONE Pastel Chips (Coated)


PANTONE SZÍNSKÁLA CSOMAGOK


- Pantone Essential
Egy csomagban minden, amire szükségünk lehet, ha színekkel dolgozunk. Akár nyomtatásra, akár internetre; akár direkt, akár CMYK színeket használunk.
A PANTONE Essential csomagban megtaláljuk:
· PANTONE Color Formula Guide mázolt (coated), mázolatlan (uncoated), matt
· PANTONE Process Color Guide mázolt (coated), mázolatlan (uncoated)
· PANTONE Color Bridge mázolt (coated) változatát.

- Pantone Reference Library

Egy csomagban minden, amire szükségünk lehet, ha színekkel dolgozunk. Akár nyomtatásra, akár internetre; akár direkt, akár CMYK színeket használunk.

A PANTONE Reference Library:

· PANTONE Color Formula Guide mázolt (coated), mázolatlan (uncoated), matt;
· PANTONE Process Color Guide mázolt (coated), mázolatlan (uncoated);
· PANTONE Color Bridge mázolt (coated), mázolatlan (uncoated)
· PANTONE Metalic (coated),
· PANTONE Pastel mázolt (Coated) és mázolatlan (Uncoated)
· PANTONE Tints 4skála (Coated/Uncoated)
· PANTONE Solid Chips (Coated/Uncoated/Matt)

További információért kérem forduljon a PANTONE hivatalos képviseletéhez bizalommal!